Strategie

Honderdduizenden mantelzorgers voor mensen met dementie hebben direct hulp nodig. Daarom lanceerde Alzheimer Nederland eind vorig jaar dementie.nl, een online platform dat de kwaliteit van leven van mantelzorgers verbetert. Dementie.nl helpt met het delen van ervaringen, het organiseren van zorg, het wegnemen van onzekerheden en het vinden van lotgenoten. Met professionele verwijzingen, een luisterend oor, een complimentje, een bevestiging. En met concrete adviezen over hoe situaties kunnen worden aangepakt.

watch the case video

Concept

Dankzij dementie.nl kunnen mantelzorgers, zorgprofessionals en experts van diverse kennisorganisaties op eenvoudige wijze 24/7 met elkaar in contact komen. Het platform geeft een helder en bruikbaar antwoord op alle mogelijke vragen waar mantelzorgers mee worden geconfronteerd, passend bij de fase van het ziekteproces. De site is samen met mantelzorgers ontwikkeld, zodat de inhoud aansluit op hun belangrijkste informatiebehoeftes.

  • Opgetekende ervaringsverhalen van mantelzorgers bieden troost, herkenning en zorgen voor motivatie

  • Heldere en passende startpunten op de homepage, gebaseerd op 7 belangrijke informatiepijlers voor mantelzorgers

  • Met de tijdlijn kunnen gebruikers (met een profiel) gemakkelijk belangrijke informatie bewaren en terugvinden

  • De site zit vol gebruikersvriendelijke features, zoals leestijden bij artikelen, een uitgebreide zoekfunctie en een printvriendelijke lay-out

  • Heldere nieuwssectie met relevante informatie

De interface

De doelgroep van dementie.nl is divers: grote verschillen in leeftijd, opleidingsniveau en online kennis. Dementie.nl is zo ontworpen dat het geschikt is voor iedere bezoeker, van het responsive design tot de gebruikersvriendelijke navigatiestructuur, van de fotografie tot de prettig leesbare lay-out. Alles is ontwikkeld volgens het user first principe.

Geschikt voor ieder scherm

Het responsive design zorgt voor een prettige leeservaring op ieder device, van mobiel tot tablet of desktop

Resultaten

Dementie.nl is een platform dat nog moet groeien, zodat Alzheimer Nederland iedereen die hulp en informatie kan gebruiken, nu en in de toekomst, vooruit kan blijven helpen. De eerste cijfers laten zien dat we op de juiste weg zijn.